Zum Inhalt springen

Unzufrieden? Geld zurück

Vor 15:00 Uhr bestellt, noch am selben Tag versendet

Kunden geben uns 5 Sterne!

Kostenloser Versand nach NL!

Unzufrieden? Geld zurück

Vor 15:00 Uhr bestellt, noch am selben Tag versendet

Kunden geben uns 5 Sterne!

Kostenloser Versand nach NL!

babymassage tips

Een baby op komst in een duurzaam leven

De wereld verandert in rap tempo. Er komen steeds meer mensen op de wereld. Dat zorgt voor meer verbruik, meer uitstoot… samen moeten we er voor zorgen dat we de planeet zo min mogelijk belasten… en daar horen duurzame ontwikkelingen bij! Op het gebied van babyspullen zie je veel duurzame ontwikkelingen. Wasbare luiers en verwarmde aankleedkussens zijn hier een voorbeeld van. In deze blog lees je meer over hoe je duurzaam kunt leven met een baby op komst.

Verwarmd aankleedkussen

Een product dat tot nu toe tot weinig duurzame innovatie heeft geleid is het aankleedkussen. Een stuk koud plastic waar je in het eerste levensjaar van je baby’tje 2500 keer op legt. Kan dit anders? Jazeker! Wumby introduceert het enige verwarmde aankleedkussen. Het hebben van een verwarmd aankleedkussen heeft een aantal voordelen. Niet alleen is het kussen niet gemaakt van plastic. Daarnaast hoef je, doordat het kussen verwarmd is, de verwarming minder hoog op te stoken om te zorgen dat de babykamer warm is.

Hoeveel stroom verbruikt het verwarmd aankleedkussen?

Maar… zo’n verwarmd aankleedkussen… verbruikt dat niet veel stroom? Dat zou je misschien denken, maar het tegendeel is waar. Het Wumby verwarmd aankleedkussen heeft een stroomverbruik van slechts 0,015kWh. Wat betekent dit in de praktijk? Als we uitgaan van een prijs van € 0,40 voor een kWh en een gebruiksduur van een half uur per dag, dan kost het gebruik van een Wumby verwarmd aankleedkussen slechts € 1,09 per jaar! Ja, je leest het goed, 1 euro per jaar! Dat is pas duurzaam! Niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook goed voor onze planeet. Wumby draagt bij aan een duurzame planeet. Geen plastic, minder stookkosten, minder CO2-uitstoot en een zeer laag energieverbruik!

Wasbare luiers

Een volgend duurzaam alternatief babyproduct zijn wasbare luiers. Wasbare luiers stoten aanzienlijk minder broeikasgassen uit dan wegwerpluiers. Dit komt voornamelijk door het materiaal. Bovendien is het ook beter voor de gezondheid van de baby, doordat deze luiers geen chemicaliën zoals chloor, parfum of polyacrylaat bevatten. Bovendien worden kinderen sneller zindelijk door wasbare luiers, omdat zij sneller aanvoelen wanneer zij geplast of gepoept hebben. Tenslotte kun je, zoals de naam al zegt, de luiers wassen en zijn ze daardoor kostenbesparend. Wel moet je wat meer wassen, maar dit weegt niet op tegen het verbruik van wegwerpluiers.

Tweedehands of geleend?

Wat je verder als ouder nog kunt doen om bij te dragen aan het duurzame gebruik van babyproducten is het aanschaffen van tweedehands of het lenen van babyspullen. Baby’s groeien snel en daarom zal je veel spullen, maar voor een bepaalde tijd gebruiken. Daarom kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om tweedehands babyspullen te kopen. Ook kun je babyspullen bijvoorbeeld lenen van een vriend of familielid die de spullen (tijdelijk) niet meer nodig heeft. Heb je toch liever nieuwe babyspullen? Kies dan voor meegroeimeubels voor je kind. Hier kun je een stuk langer mee doen en is daarom een stuk duurzamer.

Mein Warenkorb
Dein Warenkorb ist leer.

Sieht so aus, als hättest du noch keine Wahl getroffen.