Skip to content

Not satisfied? Money back.

Ordered before 15:00? Shipped the same day!

Customers give us 5 out of 5 stars

Free shipping to NL!

Not satisfied? Money back.

Ordered before 15:00? Shipped the same day!

Customers give us 5 out of 5 stars

Free shipping to NL!

DSC08760

Deze vijf weetjes wist jij nog niet over baby’s

Een baby’tje… voor sommige mensen is het ongepland, maar o zo gewenst. Anderen zijn jaren bezig met plannen en proberen. 1 ding hebben ze gemeen. Als het baby’tje er is dan is het je kostbaarste bezit en doe je alles om ze te beschermen. Maar hoeveel je je ook inleest, alle lijstjes afgaat, boekjes leest. Er blijven altijd wel dingen waarvan je denkt: “Hè? Wat?!”. In deze blog zetten we vijf dingen op een rijtje waarvan jij niet wist dat het zo was!

Een baby’tje wordt geboren zonder knieschijven

Wat? Ja! Een baby wordt geboren zonder knieschijven. Raar maar waar: baby’s hebben nog geen knieschijven als ze geboren worden. Wel zit er kraakbeen op die plek, dat zich later ontwikkelt tot knieschijf. Baby’s hebben trouwens wel meer botten dan volwassenen, 350 tegenover 206. Deze botten groeien in de loop der jaren aan elkaar.

Het geslacht wordt bepaald door zaadcel man

Weet je wat je ook niet wist? Dat de man bepaalt wat het geslacht wordt van jouw baby’tje! Een zaadcel bevat namelijk een X-chromosoom of een Y-chromosoom, terwijl een eicel alleen een X-chromosoom kan hebben. Direct na de bevruchting staat dan ook al vast of het een jongetje (XY) of een meisje (XX) wordt.

De oogkleur van je baby kan veranderen!

De kleur van de ogen van jouw baby is niet per se de uiteindelijke kleur van de ogen van jouw kindje. De kleur ogen van een baby kan de eerste maanden nog veranderen! Het veranderen van de oogkleur heeft te maken met pigment, dat in de loop van de maanden toeneemt. Hoeveel pigment er uiteindelijk aangemaakt wordt is erfelijk bepaald.

Nederland is het enige land dat aan kraamzorg doet, evenals thuisbevallingen!

Iets dat veel mensen niet weten is dat kraamzorg een typisch Nederland fenomeen is. Kraamzorg kennen ze in veel landen zelfs niet. Buiten Nederland zijn ziekenhuisbevallingen dan ook veel gebruikelijker. De meeste vrouwen blijven zo’n 4 dagen in het ziekenhuis, waarna ze aangewezen zijn op hun familie en vrienden.

Je hebt nog nooit zoveel liefde gevoeld

Niet heel verrassend, wel o zo waar. Jouw baby is je grootste bezit. Je hebt nog nooit zoveel liefde voor iets of iemand gevoeld. En je zult dat ook nooit doen. Tenzij je nog een kindje erbij krijgt!

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.