Skip to content

Not satisfied? Money back.

Ordered before 15:00? Shipped the same day!

Customers give us 5 out of 5 stars

Free shipping to NL!

Not satisfied? Money back.

Ordered before 15:00? Shipped the same day!

Customers give us 5 out of 5 stars

Free shipping to NL!

DSC08779

Hoe groot moet een commode zijn?

De commode. Een essentieel onderdeel van jouw babykamer. Er zijn vele factoren die belangrijk zijn voor een commode, waaronder de grootte. Allereerst moet je natuurlijk zorgen dat je commode breed genoeg is om je aankleedkussen op te plaatsen. Daarnaast moet je natuurlijk zorgen dat je commode genoeg ruimte heeft om alle spullen voor jouw baby’tje in kwijt te kunnen. En dat is nogal wat! De meeste commodes hebben drie grote lades, dus dat is normaliter wel genoeg. Een bredere commode geeft wel de ruimte om meer spullen boven op de commode te kunnen plaatsen, zodat je tijdens het verschonen alles bij de hand hebt. Luiers, doekjes, zinkzalf, noem het maar op!

Welke afmetingen heeft een commode?

Om een indicatie te kunnen geven over de afmetingen van een commode moet je op de volgende zaken letten. Allereerst het werkblad, waar je het aankleedkussen en andere babyspullen op kwijt moet. Deze moet minimaal 75 cm lang zijn en 60 cm breed. Ook is het handig dat de commode hoog genoeg is, zodat je comfortabel kunt staan tijdens het verschonen. Dit is ongeveer tussen de 90 cm en 105 cm hoog. Ook is het handig als de commode een rand heeft van ongeveer 3 cm voor de veiligheid. Is dit niet zo dan is een antislip aankleedkussen aan te raden. Verder is het voor de veiligheid goed dat er geen scherpe punten aan de commode zitten.

Een aankleedkussen op de commode

In 99% van de gevallen ligt het aankleedkussen van jouw baby’tje bovenop de commode. Er zijn verschillende manieren om het aankleedkussen op de commode te plaatsen, namelijk in de lengte en in de breedte. Het voordeel van het in de breedte plaatsen van het aankleedkussen is dat je geen bladvergroter hoeft te kopen en dat de commode tegen de muur geplaatst kan worden. Het voordeel van het in de lengte plaatsen van het aankleedkussen is dat het als ouder een stukje makkelijker is om je baby’tje te verschonen, je hoeft niet meer gedraaid te staan. Dat is ook nog eens fijner voor je rug.

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.