Aller au contenu

Mécontent ? Remboursement

Commandé avant 15h00, expédié le jour même

Les clients nous donnent 5 étoiles!

Livraison gratuite a NL!

Mécontent ? Remboursement

Commandé avant 15h00, expédié le jour même

Les clients nous donnent 5 étoiles!

Livraison gratuite a NL!

DSC08734

Hoe lang gebruik je een aankleedkussen?

Je aankleedkussen. Het meest gebuikte item van je babyuitzet! Alleen al in het eerste jaar verschoon je zo’n 2.500 luiers! Het allergrootste deel van deze luiers verschoon je terwijl je jouw baby’tje op een aankleedkussen legt. Dus natuurlijk wil je dan dat je baby’tje lekker comfortabel ligt! Maar hoe gebruik je zo’n aankleedkussen nou precies? In deze blog leggen we het uit.

Waar plaats je een aankleedkussen?

Je legt je aankleedkussen doorgaans op je commode in de babykamer. Het is ook mogelijk om het aankleedkussen op de vloer, op het bed of in de bank te leggen. Maar het is vanuit ergonomisch oogpunt natuurlijk het fijnst als het om de commode wordt geplaatst. Dat kun je op twee manieren doen, in de breedte, of als je gebruik maakt van een bladvergroter, in de lengte. Het voordeel van het in de breedte plaatsen van het aankleedkussen is dat je geen bladvergroter hoeft te kopen en dat de commode tegen de muur geplaatst kan worden. Het voordeel van het in de lengte plaatsen van het aankleedkussen is dat het als ouder een stukje makkelijker is om je baby’tje te verschonen, je hoeft niet meer gedraaid te staan. Dat is ook nog eens fijner voor je rug.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een aankleedkussen?

Er zijn een aantal zaken belangrijk bij een aankleedkussen, zodat jouw kleintje het beste ligt. Ten eerste is het belangrijk dat je aankleedkussen opstaande randen heeft zodat je baby’tje niet zomaar van het kussen af kan rollen. Bovendien is de grootte van belang, aangezien deze het liefst wel op de commode moet passen. Daarom is een afmeting van 70 cm lang bij 50 cm breed ideaal. Ook is het belangrijk dat een kind stevig kan liggen op het aankleedkussen. Het materiaal en dikte zijn hierbij van belang. De meeste aankleedkussens zijn ongeveer 10 cm dik. Qua materiaal zijn katoen, een gewone schuimvulling of PU-comfortschuim een goede keuze. De buitenkant van het aankleedkussen wordt vaak gemaakt van een waterafstotend materiaal. Deze is vaak wel wat glad en voelt koud aan voor een baby, waardoor baby’s sneller gaan huilen. Daarom heeft Cuddl voor jou een verwarmd aankleedkussen.

Het verwarmde aankleedkussen van Cuddl

De techniek staat niet stil. Cuddl introduceert een innovatie voor in de babykamer! Namelijk een verwarmd aankleedkussen. Dit zorgt voor een extra stap in het proces: de druk op de knop om te zorgen dat het Cuddl verwarmd aankleedkussen aan gaat. Het kussen is na één minuut al op temperatuur en houdt jouw baby lekker warm en comfortabel tijdens het verschonen. Het Cuddl verwarmd aankleedkussen exclusief op Cuddl.nl te bestellen.

Mon panier
Votre panier est vide.

Il semble que vous n'ayez pas encore fait de choix.